מנת פסטה קלילה לארוחת צהריים זריזה או ארוחת ערב קטנה
חלטו במים רותחים מומלחים פרחי ברוקולי, תפרחות אספרגוס, שעועית ירוקה עדינה, אפונה טרייה, צננו במי קרח, סננו ושמרו בצד. הרתיחו מים ממולחים לבישול פסטה, בשלו בהם פסטה פפרדלה לדרגת אל-דנטה. במקביל, חממו במחבת רחבה שמן זית וחמאה, הוסיפו שום כתוש, שתי טבעות פלפל צ'ילי וקליפת לימון מגוררת והקפיצו יחד במהירות, הוסיפו את הירקות הירוקים וזוקיני חתוך לחצאי מטבעות דקות, תבלו במלח ופלפל והקפיצו עד שהם צרובים מעט. סננו את הפסטה, הוסיפו אותה למחבת יחד עם מעט מנוזל הבישול, מיץ לימון טרי, חופן עלי תרד בייבי וכמה עלי בזיליקום קצוצים, והקפיצו יחד עד שהנוזלים מצטמצמים והפסטה עטופה ברוטב. העבירו את הפסטה לצלחת הגשה, פזרו מעל ריקוטה סלטה מגוררת והגישו חם.
ריקוטה סלטה 14% – גבינה קשה, מלוחה, מושלמת לגרור. מתאימה כתוספת למאפים, פסטה וסלטים.