מנה מסורתית אהובה שכל כולה היא חומרי גלם. גבינת פקורינו עוקצנית ופלפל שחור אמיתי
בשלו ספגטי עבה (בוקטיני) בסיר גדול עם מי מלח רותחים, לפי הוראות היצרן. לקראת סוף הבישול של הפסטה חממו מחבת עם רבע כוס ממי הבישול של הפסטה, חמאה, המון גבינת פקורינו מגוררת ופלפל שחור גרוס וערבבו היטב בעזרת מטרפה לקבלת רוטב. סננו את הספגטי, הוסיפו למחבת וערבבו היטב עד שהרוטב עוטף את הספגטי. אם הגבינה מתגבשת לגושים הוסיפו מעט מי בישול. הגבירו את הלהבה וערבבו עד להמסת הגבינה. העבירו לצלחת הגשה, פזרו מעל עוד גבינת פקורינו מגוררת והגישו חם.
פקורינו 34% – גבינה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון איטלקי, בעלת טעם אגוזי עם עוקץ קל של חריפות חלב הכבשים. מתאימה לגירור ופריסה לשימוש במאפים, כריכים או סלטים.