מנה אהובה על צעירים ומבוגרים כאחד, לפתיחת ארוחה משפחתית חגיגית
צקו שמן זית לסיר גדול, הוסיפו שום ובשלו מעל להבה קטנה להזהבה. הוסיפו מעט צ'ילי, עלי תימין, עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, ערבבו והביאו לרתיחה. בשלו כחצי שעה בבעבוע עדין, הסירו מהכיריים וצננו לטמפרטורת החדר. טחנו את רוטב העגבניות בבלנדר ושמרו בצד. חלטו תרד במים רותחים למשך דקה, סננו, קררו וקצצו דק. העבירו את התרד הקצוץ לקערת ערבוב, הוסיפו מילוי עיזים לרביולי של גד, תבלו במלח, פלפל שחור גרוס וקורט אגוז מוסקט וערבבו למלית אחידה. בשלו במים רותחים מומלחים קונכיות פסטה גדולות לדרגת אל-דנטה, סננו וצננו. צקו מרוטב העגבניות לכיסוי קרקעית תבנית אפייה בעלת שוליים, מלאו את קונכיות הפסטה במלית הגבינה והתרד, הניחו אותן בתבנית, כסו בעוד מרוטב העגבניות, פזרו מעל גבינת פקורינו מגוררת, כסו ברדיד אלומיניום והעבירו לאפייה בתנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות. הסירו את רדיד האלומיניום והחזירו לאפייה של עוד 5 דקות עד שהגבינה משחימה. הוציאו מהתנור, העבירו לצלחת הגשה והגישו חם.
מילוי עיזים לרביולי – מילוי העשוי גבינת עזים, מוכן לשימוש ברביולי או פסטות ממולאות אחרות.
גבינת פקורינו 34% – גבינה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון איטלקי, בעלת טעם אגוזי עם עוקץ קל של חריפות חלב הכבשים. מתאימה לגירור ופריסה לשימוש במאפים, כריכים או סלטים.