ריקוטה אפויה עם סלסה של עגבניות, אגוזים ובזיליקום

ריקוטה, אבל ממש לא כמו שחשבתם. הצלייה בתנור מעניקה לריקוטה מרקם מיוחד וטעמים לא שגרתיים

קלפו עגבניות בשלות, חיתכו לקוביות והעבירו לקערת ערבוב. הוסיפו לקערה אגוזי מלך קצוצים, רצועות עלי בזיליקום, שמן זית, מעט מיץ לימון, דבש, מלח ופלפל שחור גרוס, ערבבו ושמרו בצד. הניחו כיכרות שלמות של גבינת ריקוטה פרסקה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, זלפו מעל שמן זית, תבלו במלח והעבירו לצלייה בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות למשך 40 דקות עד שהגבינה משחימה. הוציאו מהתנור, הניחו את הכיכרות הצלויות על צלחת הגשה, הניחו מסלסת העגבניות מעל והגישו חמים.

ריקוטה פרסקה 9% – עשירה בחלבון ודלה בשומן, בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה.