יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגשה מערבבים עם עדשים, בצל מקורמל מתקתק, פטה ושפע כוסברה רעננה
חממו שמן זית במחבת, הוסיפו בצל וטגנו על להבה בינונית כ-10 דקות. הנמיכו את האש וטגנו לאט תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהבצל מקורמל, רך, מבריק וצבעו כדבש כהה. שמרו בצד. שימו עדשים בסיר, צקו לסיר מים קרים והביאו לרתיחה. הסירו את הקצף, הנמיכו את הלהבה, הוסיפו כפית כמון וכפית כוסברה טחונה ובשלו 10 עד 15 דקות עד שהעדשים רכות אך שומרות על צורתן. סננו, העבירו לקערה וערבבו עם שמן זית, מלח, פלפל ומעט כמון. הרתיחו מים, מלח, כמון וכורכום בסיר גדול, הוסיפו פסטה קצרה ובשלו לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה. סננו, העבירו לקערה עם העדשים וערבבו עם מיץ לימון. הוסיפו לקערה את הבצל המקורמל, ערבבו קלות ותבלו במעט מלח, פלפל, כמון ושמן זית. פזרו עלי כוסברה, צנוברים וגבינת פטה כבשים והגישו.
פטה כבשים 20% – גבינה מלוחה בעלת מרקם מתפורר מחוספס, נוחה לפריסה ולגירור. הגבינה מתאימה לסלטים ולאפייה.