הביאו לסף רתיחה שמנת מתוקה, חמאה ומחית פטל, צקו את התערובת מעל לקוביות שוקולד לבן, טחנו בבלנדר ידני למחית חלקה וצננו היטב במקרר. עבדו במיקסר מצוייד בוו גיטרה חמאה וסוכר, הוסיפו חלמונים, קמח, אבקת אפייה וקורט מלח וערבבו עד לקבלת כדור בצק, העבירו למשטח עבודה מקומח, רדדו, רפדו בבצק תבניות טארטלטים והעבירו לאפייה בתנור בטמפרטורה של 170 מעולת עד להזהבה. הוציאו את הקלתיות מהתנור וצננו לטמפרטורת חדר. הקציפו במיקסר מצוייד בבלון הקצפה את בלילת השמנת המתוקה והפטל לקרם יציב. הקציפו את במיקסר מצוייד בבלון הקצפה מסקרפונה, גבינת שמנת, סוכר ומעט וניל לקציפה יציבה. מרחו שכבה דקה של קרם הפטל על בסיס כל טארטלט, זלפו מעל קציפת מסקרפונה, סדרו מעל פטל או פירות יער, בזקו אבקת סוכר והגישו או שמרו במקרר עד להגשה.
מסקרפונה 40% – גבינה המשלבת טעם שמנת דשן ומפנק עם מרקם קטיפתי ויציב. בזכות אחוזי הנוזלים הנמוכים, היא מצוינת לבישול ואפייה. מכיוון שטעמה ניטרלי היא משמשת להכנת מנות מלוחות ומתוקות ומצוינת להסמכת מרקים.