מרק מפתיע, בעל טעמי עישון מעודנים ומרקם חלק
קלו פלפלים אדומים וצהובים מעל להבה גלויה, צננו, קלפו וחיתכו לרצועות. עבדו במעבד מזון את רצועות הפלפלים יחד עם ציר ירקות, גבינת ריקוטה פרסקה, מעט שמנת מתוקה, פלפל שחור, מלח, מיץ לימון ושום עד לקבלת נוזל חלק. העבירו את הנוזל לקלחת, חממו את המרק עד לסף רתיחה ותקנו תיבול. העבירו את המרק החם לקערת הגשה, פזרו מעל עירית קצוצה והגישו חם.
ריקוטה פרסקה 9% – עשירה בחלבון ודלה בשומן, בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה.