גרסה עדכנית ובריאה לקלאסיקה היוונית. חיבור נהדר בין קייל, בצל כבוש וגבינה בולגרית
פרסו בצל אדום לפרוסות דקות והשרו למשך חצי שעה בנוזל כבישה העשוי משמן זית, חומץ בן יין אדום, מלח וסוכר. הניחו בקערת ערבוב רצועות עלי קייל והשרו גם אותן במעט מנוזלי הכבישה של הבצל, עד שהן מתרככות. הוסיפו לקערה מלפפון חתוך לחצאי עיגולים דקים, עגבניות שרי חצויות, זיתי קלמטה מגולענים ואת הבצל הכבוש, וערבבו בעדינות. העבירו את הסלט לקערת הגשה, הניחו מעל שתי פרוסות נדיבות של גבינה בולגרית, זלפו שמן זית, פזרו עלי אורגנו מיובשים והגישו.
בולגרית מסורתית 16% – גבינה מלוחה מחלב בקר. מרקמה עשיר אך יחסית יבש ולכן היא נוחה לפירור ומתאימה במיוחד לשילוב במאפים או כתוספת לסלטים. משתלבת נהדר בכריכים וטעימה גם כנשנוש בפני עצמה.