פיצה מתוקה שהיא וריאציה משעשעת לקינוח אמריקאי אהוב ומוכר
ערבבו ריקוטה פרסקה עם אבקת סוכר ושימרו במקרר. הכינו בצק לפיצה והניחו להתפחה. רדדו כדור בצק תפוח לעיגול בצק, מרחו אותו בנדיבות בגנאש שוקולד, פזרו בייבי מרשמלו והעבירו לאפייה בטאבון או תנור לוהט. הוציאו מהתנור, פזרו מעל כמה כפות גדושות מקרם הריקוטה, זלפו עוד מהגנאש, פזרו אגוזי לוז מקורמלים קצוצים והגישו חם.
ריקוטה פרסקה 9% – בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.