פסטה נהדרת לימי הקיץ. אלגנטית, צבעונית ונפלאה
חלטו בסיר גדול עם המון מים מומלחים ראשי אספרגוס, סננו ושימרו בצד. חתכו זוקיני לקוביות, תבלו בשמן זית, מלח ועלי תימין וצלו בתנור עד להזהבה, הוציאו מהתנור ושימרו בצד. בשלו פסטה רחבה כמו פפרדלה בסיר עם המון מים ומלח. במקביל, חממו במחבת שמן זית עם שן שום ומעט פתיתי צ'ילי, הוסיפו למחבת את ראשי האספרגוס וקוביות הזוקיני והקפיצו יחד, הוסיפו גם רצועות של עגבניות לחות, עלי אורגנו, מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת. סננו את הפסטה והוסיפו אותה למחבת יחד עם מעט מנוזלי הבישול. תבלו במלח ופלפל שחור גרוס והקפיצו עד שהפסטה עטופה ברוטב. העבירו לצלחת הגשה, פזרו מעל קרעי גבינת צפתית מעודנת והגישו חם.
צפתית מעודנת 5% – גבינה חצי רכה בעלת טעם חלבי עדין ומרקם יציב, משיי ונוח לפריסה. מקורה של הגבינה בעיר צפת שם היא יוצרה לראשונה באמצע המאה ה-19, בהשראת גבינות מן האזור. לגבינה טעם ניטראלי ומליחות נעימה ומאוזנת.